habercim24

Güneş Enerjisi Santralleri sayesinde çevre kirliliği azalıyor

Güneş Enerjisi Santralleri sayesinde çevre kirliliği azalıyor
20.618 views
12 Mayıs 2020 - 12:20

Enerji için her geçen gün gerek maddi gerek doğaya verdiği zararlar bakımından bedeller ödüyoruz. Bu bedelleri en aza indirmek,temiz enerjiyle mümkün.

Hava kirliliği başta olmak üzere çevre kirliliğini azaltmak için temizenerjiye yönelmemiz gerektiğini belirtenHT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler, havayı kirletmeyen, atık oluşturmayan ve sürdürülebiliren önemli enerji kaynaklarından birinin güneş olduğunun altını çiziyor.

Dünyanın kurtuluş anahtarı temiz enerji

Temiz enerji için üniversite, devlet ve özel sektörünbirlikte hareket etmesi gerektiğine değinen HT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler, sözlerine şöyle devam etti, “Gelecekte yaşanabilir bir dünya için fosil yakıtlardan enerji elde etmeyi bırakarak temiz enerjiyeodaklanmalıyız. Doğayla ve ekosistemle uyumlu temiz enerji, dünyamızın kurtuluşunun anahtarı olacak. Dünyamızı kurtaracak olan bu enerjiden daha çok faydalanmak adına Ar-Ge yatırımlarına ağırlık veriyoruz. HT Solar Enerji olarak globalde Ar-Ge faaliyetlerine yıllık 10 milyon dolar harcıyor ve 20 yüksek teknoloji kuruluşuyla iş birliği yapıyoruz.”

Güneş enerjisi Ar-Ge ve hammadde yatırımlarının kaderini belirliyor

Güneş enerjisininişletme ve ülkeler için faydasına değinen Beler, “Enerji, üretim yapan işletmelerin en büyük maliyetleri arasında yer alıyor. Özellikle dışa bağımlı olan ülkelerde enerji maliyeti, hammaddeve Ar-Ge gibi alanlara yapılacak yatırımın kaderinde büyük rol oynuyor. İşletmeler enerji maliyetlerini, Ar-Ge yatırımları ve hammadde üretimine kaydırarak, üretim ve teknoloji güçleriniartırabilirler. Böylece doğrudan ülkenin üretim ekosistemine katkı sağlayabilirler.Çevreye ve üretime olan katkılarından dolayı, devlet otoritelerinin de yenilenebilir enerji yatırımlarına teşvikler vermesi büyük önem taşıyor” dedi.

“Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim yapıyoruz”

Çevreye sadece ürettikleri panellerle değil fabrikalarında uyguladıkları iş modelleriyle de katkı sağladıklarını sözlerine ekleyen Beler, “Fabrikamızda uyguladığımız birçok tedbir ve yatırım ile çevreye saygılı üretim yapıyoruz.Ayrıcaatıklarımızı tehlikeli ve tehlikesiz atık olarak kaynağında ayrıştırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Tehlikeli atıklarımızı işinde uzman, lisanslı firmalara gönderiyoruz ve çevreyi kirletici etkisi olabilecek tehlikeli ve tehlikesiz atıkların doğaya karışmasının da önüne geçiyoruz. Atıklarımızın geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayarak kaynakların etkin kullanılmasına yardımcı oluyoruz. Fabrikamızın ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikası bulunuyor ve bu standardın yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getiriyoruz. PV Cycle üyeliğimizlesatışını yaptığımız güneş panellerin ömürleri bittiğinde toplanarak bertarafını veya geri dönüşümünü sağlıyoruz. Bu sertifikalar 3 yılda bir yenileniyor ve her yıl ara denetimler gerçekleştiriliyor” dedi.

 

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -