
Macaristan'da yapılan gençler Ferdi Badminton Avrupa şampiyonasında Erzincanlı sporcularla tarihinde ilkez Türkiye'ye karışık Çiftlerde Avrupa şampiyonluğu kazandırarak İstiklal Marşımızı tüm Avrupaya dinletirdiler.
18-27 Ağustos 2026 tarihleri arasında Macaristan'ın Tatabanya şehrinde yapılan Avrupa Gençler Badminton Şampiyonasında Türkiye önce takım yarışmasında Avrupa 3.cüsü oldu takım yarışmalarını peşine yapılan Avrupa Gençler badminton şampiyonasında da Erzincan'lı sporcular olağan üstü bir performans göstererek güçlü rakiplerini yenip Karışık Çiftlerde Avrupa şampiyonluğunu Türkiye'ye getirmeyi başardılar.
şampiyona ile ilgili bilgi veren Genç Milli takım baş antrenörü Murad SÖNMEZ ve Uğur ERÇETİN;Türk bayrağını dalgalandırarak İstiklal Marşımızı okuttuğumuz için çok gururluyuz Erzincan'da uzun dönem yaptığımız planlı disiplinli ve sabırlı çalışmanın karşılığını aldığımız için çok mutluyuz
