habercim24

Erzincan’dan Hainlere Gözdağı

Erzincan’dan Hainlere Gözdağı
264 views
15 Temmuz 2021 - 23:38

Haber Faruk Canbaba
FETÖ ’cü hainlerin 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde de Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü düzenlendi.
Erzincan Dört yol Cumhuriyet meydanında Gençlik spor il müdürlüğünün düzenlediği Sancak koşusu ve bayrak teslimi töreni sonrasında minik öğrenciler tarafından İstiklal Marşının 10 kıtası okundu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden etkinlikte Sala okunması sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti il müftüsü Burhan Çakır tarafından Dua edilmesi ve sine Vizyon gösterisi ile devam etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halka sesleniş konuşmasının canlı olarak dev ekranda yayınlandı.
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.’dedi
Erzincan Valisi Mehmet Makas; “”Hain emellerine ulaşmak için devletimizin birçok kurum ve kuruluşuna sızan FETÖ/PDY üyeleri, bundan 5 yıl önce, milletimizin imkânlarıyla alınan tankı, topu, tüfeği ve uçağı kullanarak milletimizin iradesini, özgürlüğünü ve demokrasisini gasp etmeye çalıştılar. Ancak Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla illerimizin meydanlarına, sokaklarına ve caddelerine adeta bir sel gibi akmış; tankın, topun ve tüfeğin karşısında göğsünü siper ederek devletine, milletine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu şanlı Millet o gece bir kez daha Millet iradesinden üstün hiçbir güç tanımadığını ve asla tanımayacağını tüm dünyaya haykırmıştır.’şeklinde konuştu
Konuşmalarının ardından Erzincan Belediyesi Mehter Marşı konseri, Türkiye Geçilmez konulu seminer, Kahramanlık türküleri ve şiirleri okunduktan sonra Erzincan genelinde tüm camilerde Salaların okunması ile program sona erdi.
Erzincan Dörtyol Cumhuriyet Meydanın da gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Mehmet Makas, Programa, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 21.23.24 ve 26 Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Alper, Adli Yargı Adalet komisyon başkanı Halil Odabaş, Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı..

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -