Erzincan’daki ilçe müftüleri, Temmuz ayı toplantısını Refahiye’nin doğa harikası Dumanlı Yaylası’nda gerçekleştirdi. Yaz Kur’an Kursları gündemiyle yapılan toplantıda, eğitim kalitesinin artırılması için yeni adımlar masaya yatırıldı.
Erzincan’daki ilçe müftüleri, Temmuz ayı olağan toplantısı için Refahiye ilçesine bağlı Dumanlı Yaylası’nda bir araya geldi. Doğal güzellikleriyle öne çıkan yayla, bu kez din hizmetlerinin geleceğine dair önemli kararların alındığı verimli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Toplantıya Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu başkanlık ederken, il genelindeki tüm ilçe müftüleri tam kadro katıldı. Gündemin ana maddesini 2025 yılı Yaz Kur’an Kursları oluşturdu.
Müftüler, bu yıl kurslara gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Ancak sadece katılım değil, verilen din eğitiminin içeriği ve kalitesi de masaya yatırıldı. Kurs programlarının geliştirilmesi, fiziki koşulların iyileştirilmesi ve öğrenci motivasyonunun artırılması gibi birçok konu detaylı şekilde ele alındı.
Toplantıda sadece yaz kursları değil, Erzincan genelinde yürütülen din hizmetlerinin daha etkili hale getirilmesi adına yapılabilecek çalışmalar da görüşüldü. Müftüler, hizmetlerde koordinasyonun güçlendirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.
Dumanlı Yaylası’ndaki toplantı, katılımcılara yalnızca fikir alışverişi imkânı sunmakla kalmadı; doğayla iç içe bir ortamda moral ve motivasyon kazandırdı. Müftüler, bu tür ortamların birlik ruhunu pekiştirdiğini ve alınan kararların daha etkili sonuçlar doğurduğunu ifade etti.



Karaman: Milletimizin Acısını Yürekten Paylaşıyoruz
Kabadayı Yaşanan Acılar Hepimizin Ortak Acısıdır
HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine, Erzincanlı Ali Erdem atandı.
CHP’den Açıklama
Karaman’dan Erzincan İçin Yatırım Vurgusu:
MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN KARAMAN: “POLİSİMİZ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN VE DEMOKRASİMİZİN EN GÜÇLÜ KALKANIDIR”
Kayısı’da ki Hastalığa Dikkat